Uppdrag

Författandet

Jag brukar hålla i poesikurser för lågstadiebarn. Genom enkla medel och metoder har jag skrivit poesi med 7-10 åringar i Hudiksvalls kommun. Har presenterat dikten som konstform och varit med om vidunderliga skapandeprocesser bland barn som sällan närmat sig litteraturen, än mindre poesin. Så otroligt roligt och stimulerande.

Jag gör också författarbesök i skolklasser och bibliotek där jag pratar böcker och skrivande. De barn jag träffat har varit så seriösa och tagit sitt läsande på allvar. Vidunderligt roligt att möta sådana kompetenta kritiker.

Tidningar

Sedan lång tid tillbaka skriver jag regelbundet recensioner och artiklar på kultursidan i Mittmedias tidningar. Mest kanske om musik inom de flesta genrer men även om teater och allmänkulturella upplevelser. (Se exempel till höger.)

Att var kritiker är en grannlaga uppgift och som landsortskritiker undrar man ibland vad man kan tillföra. Min tanke är att med mina kunskaper och erfarenheter i botten analysera och spegla upplevelsen och känslan i konserten eller evenemanget. Faktum är att jag rätt ofta blir hejdad på stan av främmande läsare som tilltalats av min recension även om de inte till hundra procent delar mina åsikter.

En mammas dagbok

En dag drabbades min yngste son av cancer, tio år gammal och vi tillbringade sen drygt två år i sjukhusmiljö med behandlingar. Den kaotiska tiden har jag beskrivit i stiliserad dagboksform som under 2004 och 2005 publicerades i tidningen Barn&Cancer >.